De bemanning


Meike Ietje

Nu nog 10 jaar, maar bij vertrek al weer 11.  Gelukkig gaat er een viool mee aan boord. Vroeg al eens eerder of we niet een keertje de hele schoolvakantie met de boot weg konden (wel 6 weken !): ja dus, en een beetje meer. Wil graag zo veel mogelijk talen leren, en doet nu al Spaans op school want dat is onderweg zeker handig. Zal onderweg ook haar best moeten blijven doen op rekenen want wil bij terugkomst graag naar het Technasium. 


Ties Hessel

Bij vertrek 9 (nog net) jaar. co-boord-technicus. Een cello past helaas niet onder de banken dus dat wordt een jaartje zonder. Verheugt zich op Suriname (kippepootjes !). Schrok wel even van het plan, want een jaar van huis is toch wel lang: gelukkig trekt het avontuur hard genoeg.
Amarins Froukje

8 jaar zometeen. Weet dat ze astronomie wil gaan studeren later dus kan ons mooi de oceaan over navigeren aan de hand van de sterren. 'ik wil zo graag een zwervertje zijn, want dan kan ik over mezelf bepalen', tja, need we say more? Oh ja, Amarins sprong ooit in paniek uit bad omdat ze dacht dat er een baby-Orca in zwom, daar moet dus nog aan gewerkt worden.


Anneke

Co-schipper en juf van de kinderen. Van de baas 15 maanden verlof gekregen voor dit avontuur. Uitstekend zeilster, en najaar 2015 nog een zware training bij de Zeezeilers van Marken gedaan om zeker te zijn van kennen en kunnen. Gaat in voorkomende gevallen ook wondjes lijmen en hechten, maar hopelijk blijft het bij oefenen vooraf.
Robert

Schipper en boord-technicus. Heeft eindelijk een excuus om al die dingen te kopen die stiekem al op het verlanglijstje stonden maar nu echt nodig zijn. Onbetaald verlof kennen ze in bancair Engeland niet, dus komt tijd komt raad bij terugkomst. Risk and Data Management zijn de komende jaren nog wel hot dus dat komt wel goed.

Geen opmerkingen: