woensdag 10 februari 2016

Voorproefje: Middellandse Zee

Robert en Anneke waren het afgelopen weekend op de Middellandse Zee, voor een tweedaagse zeilangstbehandeling vanuit de haven van Benalmádena. Voorop staat dat het doel behaald is, er is volop gezeild en veel geleerd. Geen angst meer voor omslaan of andere ongelukken. Meer kennis en meer controle. Daarnaast was het reuzegezellig en hebben we veel tips gekregen van het echtpaar dat inmiddels al bijna een jaar onderweg is met hun boot. Tevreden gingen we op zondagavond weer naar huis en we hopen dat het echtpaar hun reis weer zal vervolgen!!

We krijgen door ditsoort weekenden nóg meer zin om te vertrekken. Heerlijk om in mooi weer en mooie natuur en cultuur rond te reizen op de leukste manier die we kennen; zeilen.

 

Na een kort nachtje thuis begint de gewone werk- en schoolweek weer. De kinderen hebben hun rapporten meegekregen. Er is maar 1 aandachtspunt en dat is het rekenen van Amarins. Daar baalt ze zelf van, immers, als je astronoom wilt worden is rekenkundig inzicht en vaardigheid errug belangrijk. We gaan lekker oefenen thuis en extra op school. Dat heeft bij Ties laatst ook enorm geholpen dus hopelijk voor Amarins ook.

Roerlager
Lang verlangd, nooit gekregen..... Tot vorige week!! Ineens was er een pakketje voor ons met daarin het heuse roerlager!! Pfieuw, dat scheelt extra werk en wachttijd van een nieuwe bestelling.

Op de vloer in de woonkamer liggen inmiddels al een aantal weken een stuurstand en een keerkoppeling. Anneke stofzuigt er netjes omheen, hoog tijd om weer een bootklusdag te hebben! Zoals t nu lijkt wordt aanstaande zondag zo'n dag. A nice way to spend Valentine's day zegmaar ;-)


2 opmerkingen:

  1. Beste Robert en Anneke, wij vonden het ook een geweldig weekend en hebben veel geleerd. Inmiddels zijn we alweer 2 dagen gaan zeilen saampjes. Wij vonden het ook erg gezellig om jullie aan boord te hebben. Veel succes met alle voorbereidingen en wie weet komen we elkaar onderweg nog tegen.
    Groetjes Jan en Bea

    BeantwoordenVerwijderen