donderdag 3 november 2016

Meike's blog

Op 26 oktober gingen we van Tenerife naar Gomera, een eiland verderop.

De volgende dag gingen Ties, Amarins en ik na school surfen met alleen het board. Eerst was het wel lastig met het blijven staan maar uiteindelijk na heel veel vallen kregen we het onder de knie. Toen we klaar waren met surfen hadden we wel allemaal schaafwondjes maar daar hadden we het wel voor over.

Een dag later gingen we na school surfen met niet alleen het board maar ook met het zeil. Dat vond ik makkelijker want je staat veel stabieler. Eerst lukte het niet maar al gauw stond ik er toch even op.

Zaterdag heeft papa een auto gehuurd en met de auto gingen we rond het eiland rijden. Bij het eerste stuk weg waren allemaal uitkijkpunten en bij sommige gingen we even stoppen.  Er stond ook een bord en daar stond op dat dat de enige plek was waar nog een Laurierbos staat. Even later kwamen we bij een restaurant met een speeltuin, daar gingen we toen even zitten. Toen we op de terugweg waren kwamen we ook nog een dorpje en een haven tegen.  Daar hadden we even een broodje en een ijsje gehaald.

In datzelfde dorpje gingen we even kijken bij het water en toen zag Ties opeens een rog van wel 2 bij 2 meter lang en daarna een van 1 bij 1 meter dat vonden we heel cool. Toen gingen we bij de laatste stop even wandelen. En toen kwamen Amarins en ik een poes tegen. We liepen verder maar de poes bleef achter ons aan lopen en het bleek dat de poes dus geaaid wou worden en dat vonden wij ook wel leuk. Na dat we de poes geaaid hadden gingen we weer in de auto en reden we naar huis.

Zondag gingen we de films van de Tsuru kopieren op een USB-stick want de films van onszelf hadden we al wel 3 keer gezien. Ook hebben we school gedaan en heb ik even viool gespeeld in de kuip. Diezelfde dag dachten papa en mama dat er iets met het zwaard aan de hand was. Dus ging mama duiken om het zwaard eens te bekijken. Maandag kwam Michel (van de Tsuru) helpen en onder water foto's maken van het zwaard. Na overleg met de Ovni-importeur in Nederland leek het allemaal wel OK.

We kwamen er ook achter dat een surf-schaaf(op mijn knie)ontstoken was dus had mama bedacht dat we  antibioticazalf moesten smeren en kon ik even niet zwemmen.Toen papa, Ties en Amarins aan het snorkelen waren hebben mama en ik een ijsje gegeten. Toen we daar op het terras zaten, belde toevallig Iris via facetime!!! We hebben gezellig bijgekletst.

Op dinsdag kwam de Freya aan in de haven en daar zijn we toen even langsgegaan. Daarna heeft papa de lieren schoongemaakt en ingevet. Wij hebben 's ochtends school gedaan en 's middags films gekeken en op de bank geluierd.

Een dag later kwam de Agaath aan, terwijl de Tsuru net weg voer. Even laten kwam Rob van de Bojangles bij ons om ons uit te nodigen voor een borrel met de Agaath en de Freya op de Bojangles. We hebben daar 's middags een lekkere salade voor gemaakt. Het was heel gezellig op de Bojangles en we hebben heerlijk met de kleintjes (Koen van de Freya en Melle van de Agaath) gespeeld.

Mijn plek was weer bijna over dus op donderdag mocht ik weer zwemmen. Ik zwom met Amarins in de haven, met het surfboard. Dat was heel grappig en we hebben veel vissen gezien. Ondertussen was papa boodschappen aan het doen en mama deed de was op de steiger. Na het middageten heeft mama netjes genaaid om het fruit in te hangen zodat het langer goed blijft op de oversteek.

Na het avondeten hebben we nog een film gekeken en heb ik dit blog getypt want dat wou ik ook een keer proberen.


(foto's volgen, het netwerk is hier erg traag)

1 opmerking:

  1. Wauw, wat een mooi en lang blog van jou Meike! Erg leuk om te lezen. Je vader mag het wel vaker aan jou overlaten, want zo horen we het ook eens van een ander, en het leest lekker. Wat een grote roggen! Ik wil ook weer eens naar la Gomera dan kan ik ze ook zien. Groetjes van Leonne (ook namens Bente)!

    BeantwoordenVerwijderen