maandag 29 februari 2016

Rondje Ameland ;-)

Rondje Ameland

Op uitnodiging van onze lieve oppas Froukje zijn de kinderen een paar dagen op Ameland in de voorjaarsvakantie. Robert en ik brengen ze op zondag graag zelf ter plekke, om een heerlijke dagje Ameland mee te pikken. Het is prachtig weer en we genieten van de boottocht over het Wad. Het is laagwater op heenweg, de veerboot moet z'n best doen om door de geul z'n weg te vinden. We kijken om ons heen en halen herinneringen op van toen we twee jaar geleden met de Ovni hier in de zomervakantie voeren. Vanuit het vakantiehuisje onder de duinen bij Hollum lopen we 's middags zo het strand op. Flush de golden retriever van Froukje is ook mee, die vermaakt zich heerlijk op het strand met de kinderen. We chillen de rest van de middag op het terras van The Sunset. Daar smeden we het alternatieve plan om in plaats van een Rondje Atlantic, een Rondje Ameland te gaan doen ;-)
Na een paar uurtjes zonaanbidden, eten, drinken, kletsen en vliegeren lopen we via het bos terug naar het vakantiehuis. Auke en Froukje doen nog even een imitatie van de Golf van Biskaje op het houten piratenschip onderweg....
We laten de kinderen bij Froukje achter en Robert, Auke en ik stappen op de veerboot naar Holwerd. Ons wacht een gewone werkweek, waar we met zo'n dag Ameland goed tegenaan kunnen!!!

Update

Even denken wat we in de tussentijd aan nautisch voorbereidingsnieuws hebben. Er worden regelmatig pakketjes bezorgd, recent zijn tussenschakels voor de ankerketting bezorgd zodat we de twee nu-nog-helften aan elkaar kunnen bevestigen. Ook is er een chemisch goedje bezorgd, waarmee de binnenkant van onze watertanks bewerkt moet worden. Omdat er in het buitenland nogal eens chloor in drinkwater zit, moeten onze aluminium (!!!) watertanks goed beschermd worden tegen aantasting. Een klusje waar Robert meteen mee wil beginnen zodra hij vrij heeft.
Robert is nog druk aan het studeren voor zijn examen radiozendamateur, dit is aanstaande woensdag.
En ik zou 't al bijna vergeten, Robert heeft zaterdag met Ties onze kleine bootjes (optimist en laser pico) opgehaald uit Hindeloopen. Deze willen we verkopen, er zijn gelukkig al geïnteresseerden.

2 opmerkingen: