zondag 20 maart 2016

Een nieuwe lente, een nieuw begin !

Het moestuintjesdilemma

Een stuk of dertig moestuintjes staan verspreid door ons huis, gezellig te ontkiemen. Alsof ze een toekomst hebben..... We overwegen even bloembakken aan de zeereling als groentetuin maar zout water zullen de plantjes vast niet waarderen. Dus steken de kinderen de kop in 't zand en geven lustig 2x per dag water. Komt tijd, komt raad. Postpakketjes

Alweer leuke post deze week. De 2-componentencoating voor de watertanks is binnen. En het led-toplicht! Scheelt een factor 10 aan stroom ten opzichte van de huidige en is duurzamer. De nieuwe genua is ook binnen, had ik nog niet gemeld geloof ik.

Verkoop en verhuur

De kijkers van vorige week hebben aangegeven het huis graag een jaar te willen huren. Dat zal verder deze week wel administratief definitief gemaakt worden. Morgen had een volgend echtpaar graag ons huis bezichtigd maar dat zal de makelaar wel afzeggen gaan we van uit. We zijn vast begonnen met het leegruimen van de vaste zolder, boeken in dozen stoppen. De streefdatum ligt nog vóór 1 juni dus we wonen gezellig een paar weken eerder op de boot dan onze vertrekdatum. Dat kan mooi in de haven van Drachten en de school in Beetsterzwaag is dan per fiets nog goed bereikbaar.

De laser pico met trailer is ons laatste bootje dat nog verkocht moet worden, daar zijn inmiddels 2 geïnteresseerden voor. Woensdag komt de eerste kijken. 

Reis

We kregen een leuk bericht via zeilersforum.nl, over mogelijk te bezoeken havens in Marokko. Leuk, want we zijn benieuwd naar dit stukje Afrika in onze reis. 

Ongelukje

Amarins viel afgelopen week met skeeleren na schooltijd met haar gezicht op de zandbakrand op het schoolplein. Ze werd gelukkig goed opgevangen door de leidsters van de BSO naast school en door vriendjes en vriendinnetjes. Een bezoekje aan de tandarts leverde op dat de voortanden in de bovenkaak een stukje omhoog geschoten zijn en dat ze beschadigd zijn. Gelukkig zijn de zenuwen nog intact. De scherpe kantjes zijn gepolijst en over twee weken weer controle en foto's. De lip en kin herstellen met de tijd vanzelf en tzt kan de onderzijde van de voortanden aangevuld worden. En de schrik verdwijnt ook alweer langzaam weer naar de achtergrond. 1 opmerking:

  1. Je hebt natuurlijk veel eetbare planten in zee, maar of het handig is die aan boord te kweken is de vraag. Misschien kun je wel op zoek naar eetbare zeewiersoorten onderweg.

    BeantwoordenVerwijderen