zondag 5 juni 2016

het vertrekkersleven

Het vertrekkersleven

We wennen er al wat aan. Rondkijken in de buurt waar een vuilnisbak staat waar we ons vuilnis in kwijt kunnen, af en toe een hengeltje uitwerpen, de boot verder optimaliseren, douchen bij vrienden thuis, af en toe in het zonnetje in de kuip zitten voor je uit staren, stukje met het kleine bootje varen............ we voelen ons al echte vertrekkers. Al vinden we het ook nog reuzehandig dat de auto gewoon achter de boot geparkeerd staat ;-)

Onder schooltijd van de kinderen doen we klusjes ter verdere voorbereiding. De EHBO wordt compleet gemaakt en Anneke krijgt een lesje Hechten voor de Hobbyist van vriendin Annemieke. Robert buigt zich vooral over de constructie en het materiaal om de windmolen te kunnen monteren en installeert de SSB definitief, alle kabeltjes op lengte en netjes weggewerkt. Nieuwe brandblussers krijgen hun plek, qua veiligheid is alles nu in orde. Hopelijk allemaal achteraf onnodig!!!
Anneke helpt op dinsdag schoonmaken bij zwangere zus Ietje, ondertussen meteen even daar wat wasjes draaien!
We halen de viool voor Meike op bij de vioolbouwer. Hij heeft een oud 1/2 viooltje dat ergens na 1900 gebouwd was voor gebruik in Nederlands Indie helemaal aangepast voor hernieuwd gebruik. Gelukkig komen ook de nieuwe vioolboeken met de post aan bij pake en beppe dus er kan weer gespeeld worden.

Ach en het weer wordt steeds mooier dus 's middags na schooltijd, als vriendjes en vriendinnetjes op de boot aanmonsteren, wordt er al snel met het kleine bootje naar een zwemplek gevaren. Omdat we nog zo dicht bij Beetsterzwaag liggen, komt er regelmatig eens wat visite langs die een kijkje op de boot komt nemen. Heel gezellig.
Anneke buigt zich ook over de (on)mogelijkheden van de oven aan boord. Een beetje ervaring daarmee is niet weg, zo voor vertrek. Haverkoeken en zandkoekjes uit de oven smaken al goed, volgende week ook maar eens een lasagne of pizza proberen ofzo....In het weekend nemen we de tijd om een stukje te varen, naar Smalle Ee. Daar komt een vriendje van Ties een nachtje logeren en komen heel verrassend neef Sjoerd, nicht Hesselina & fam. met de boot langs voor een bakje koffie.

Op zondag pakken we de boot in met de doeken die al sinds we de boot hebben op zolder lagen. Zoals we al dachten, zijn het schaduwmakers. Dat gaat nog goed van pas komen, in de volle zon en hitte!


Komende week hebben de kinderen CITOtoetsen op school. Robert vaart dinsdag overdag naar Hindeloopen, daar rijdt Anneke dan na schooltijd naartoe. Dat wordt lekker zwemmen, geitjes aaien & in de sauna en............. onze steigerborrel van 11 juni voorbereiden!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten