maandag 30 mei 2016

Ik ga op reis en ik neem NIET mee....

We spelen deze week het spelletje 'we gaan op reis en we nemen NIET mee'. Op maandag, dinsdag en woensdag halen we het huis eenvoudigweg leeg. We rijden nog een keer naar de stort, geven links en rechts nog wat spullen te leen voor de duur van ons vertrek en stouwen onze twee zolders verder vol. Op dinsdag krijgen we de hele dag hulp van heit en mem, wat zeer welkom is. Het werk gaat een keer zo hard met z'n vieren. Heit doet ook de tuin, wat een mooi welkom is voor de nieuwe bewoners. De keuken en bijkeuken worden die dag van binnen en buiten gesopt en de speelgoedkast helemaal leeggehaald. De spellen die we mee willen nemen worden economisch overgepakt zodat uiteindelijk een heleboel bordspellen in een doos en een plastic bak passen. We komen er achter dat het toch wel heel fijn is dat we vorig jaar in de herfst al begonnen zijn met opruimen en weggooien, dit scheelt ons nu veel werk. Op dinsdagavond brengen we Tijgertje naar Sneek alwaar hij meteen nieuwsgierig rondloopt in de kamer. 
We slapen die nacht voor 't laatst in ons huis, dit gaat de kinderen opvallend gemakkelijk af. We zijn er kennelijk allemaal aan toe om naar de boot te verhuizen.Op woensdag is dan de verhuisdag. We stouwen de auto helemaal vol met spullen, Robert rijdt 2x het ritje Beetsterzwaag-Drachten v.v. 's Middags nog een laatste keer met Meike naar de orthodontist, daar komen we de komende 14 maanden niet weer! Gelukkig gaat het erg goed met de nieuwe beugel en is het gewoon een kwestie van het ding heel houden en voldoende dragen, wat Meike keurig doet.
Woensdagmiddag is er tot grote verrassing van Meike een afscheidsfeestje georganiseerd door haar klasgenootjes. Superleuk!!!!!!!
En dan rijden we om een uur of zes naar de boot. We installeren ons snel, dat hebben we vaker gedaan. We maken de slaaphutten gereed voor de nacht en nemen ons voor om op donderdag verder de spullen uit te gaan pakken en globaal een vaste plek in de boot te geven. Amarins besluit op het 'benedenbed' te gaan slapen, wat ons ertoe brengt om het verhoogde bed in haar hut van het matras te ontdoen, wat weer bergruimte oplevert. Zolang we het niet als bergruimte nodig hebben is het de uitstalplaats voor haar LEGO Friendscollectie.
Iedereen slaapt goed, zoals we ook gewend zijn op de boot. De kinderen vinden het heerlijk dat we zo dicht bij elkaar zijn op de boot. Een prettige bevestiging dat het goed is om op deze leeftijd met ze te gaan reizen en niet als ze pubers zijn ;-)
Donderdag ruimen we de boot in en merken op dat er nog veel ruimte over is voor nog meer spullen. Dat komt goed uit, er zal de komende tijd nog wel meer bijkomen! Donderdagmiddag spelen de kinderen op en om de boot en proberen we de tv met dvd-speler uit. Die werkt prima, wat dat betreft gaan we erop vooruit ten opzichte van ons oude krakkemikkige toestelletje thuis!

Ook merken we dat de zonnepanelen hun werk goed doen. De accu's blijven prima op spanning. We verbruiken duidelijk maar bijladen gaat ook vanzelf. De windgenerator gaan we in Hindeloopen monteren.
We hebben aardige buren, de werkplaats van de Pi-groep (een GGZ-instelling) biedt ons water, stroom en wifi. Nu hebben we de stroom niet nodig maar water en wifi zijn natuurlijk basisbehoeftes ;-) Als dank nemen we oranjekoek mee voor de clienten en medewerkers.

Vrijdag is een beuldag voor Anneke, mem en Froukje. Mem en Froukje, jullie zijn grote schatten!!!!! Wat werd er hard gepoetst tussen 8.30 en 15:30!!! Het huis van top tot teen, binnen en buiten schoon.
Anneke, Robert en de kids douchen voor het laatst thuis, dat wordt voorlopig ook even anders organiseren. We knuffelen allemaal extra lang met Smokje, die maar verdwaasd en wat chagrijnig rondloopt. Ze snapt er natuurlijk helemaal niks van. We hopen maar dat ze goed kan wennen aan de nieuwe bewoners en zij ook aan haar. Vrijdagavond schrijven we een uitgebreid overdrachtsdocument en mailen dit naar de nieuwe bewoners. Amarins logeert een nachtje bij een vriendinnetje in Beetsterzwaag.


Zaterdag EHBO-dag voor Anneke. Reanimatie en allergische reacties staan onder andere op het programma. Allemaal good-to-know&to-practice. Volgende week nog even een afspraak met de EHBO-docent (Leo Faber, via Oosterpoort in Groningen; een aanrader!!!) om alle materiaal compleet en goed georganiseerd aan boord te hebben.
Robert haalt de gerepareerde bimini op bij Rolf Zeilmakerij in Grouw (als we dan toch reclame aan het maken zijn, een supervakman!!). Meike heeft 's middags een feestje van een vriendinnetje.
Robert's ouders komen een weekend naar Drachten, logeren in een hotel en zijn overdag aan boord.

Op zondag varen we een heerlijk tochtje, rondje Eernewoude. We eten gezellig met elkaar in De Veenhoop en de kindertjes gaan er weer op tijd in want maandag is weer een schooldag.
De kinderen opperen dat ze wel wat eerder naar Hindeloopen willen. Daar gaan we even over nadenken. lijkt ons ook wel leuk maar betekent wel langer op en neer reizen voor school. 

We maken een klussenlijstje voor de komende week... wordt vervolgd!!


1 opmerking:

  1. Nu wordt het helemaal echt... spannend en leuk zo te lezen! Stoer hoor, ik vind het bijzonder en jullie gaan het vast intensief met elkaar beleven op de mooie boot. Heel mooi om dit met je gezin te doen nu.

    BeantwoordenVerwijderen