dinsdag 14 juni 2016

Time flies

time flies like an arrow and fruit flies like a banana....
Een zinnetje uit mijn studie Neurolinguïstiek waar ik even aan moest denken bij de titel van deze blog. Wat is afgelopen anderhalve week omgevlogen!
Op dinsdag doneert Amarins haar lange vlechten aan stichting Haarwensen wat we heel stoer van haar vinden!!! Het levert haar een leuk kort koppie op en geen sores met kammen en knopen tijdens de reis.

Vorige week woensdag heeft Robert de boot naar Hindeloopen gevaren. De kids en ik met de auto na schooltijd ook die kant op, Ties in Heeg op laten stappen bij Robert.
Hindeloopen voelt als een warme jas. Van deze stad en deze haven worden we blij.
We doen er nog een klusje aan de windgenerator (fietsband tussen de metaal-metaalverbindingen tegen resonantie), monteren maststeps, vernieuwen de spinnakerboomslede en vernieuwen wat lijntjes, poetsen de boot en bereiden de steigerborrel van zagerdag voor.
De kinderen gaan nog gewoon naar school in Beetsterzwaag dus er wordt 2x per dag heen en weer gereden voor halen&brengen.

Op vrijdag hebben de kinderen hun laatste muziekles in Drachten.
Op zaterdagochtend heeft Ties z'n laatste keer celloklas in Leeuwarden en op zaterdagmiddag
houden we een feestje, wat een gezellig en relaxt samenzijn met vrienden en familie wordt. De (gepavoiseerde) boot wordt bewonderd, de kinderen liggen in het zwembad en de haven en in de versierde lounge van de jachthaven wordt gezellig gekletst. Natuurlijk hebben we veel te weinig tijd en gelegenheid om iedereen uitgebreid te spreken, tot onze spijt.
Zaterdagavond heeft Amarins een mooie uitvoering van het Frysk Leerorkest, i.s.m. het Frysk Jeugdorkest in Jubbega.

Zondag komen we bij van zaterdag ;-) en hebben we de tijd om met vrienden die het hele weekend met de boot in Hindeloopen waren, tijd door te brengen. De broer van Anneke komt ook langs met nichtje Isa, haar zusje Marin had een nachtje bij ons aan boord gelogeerd.

Dan breekt onze laatste week aan. We kijken elke dag naar de weerberichten vanaf de 18e en doen de klussen die nog openstaan. De kinderen hebben hun schoolreisjes, er komt nog geregeld visite langs in Hindeloopen, we kopen snorkelsets, Meike wordt geïnterviewd door de Kidsweek (een kinderweekblad) en dit komt in de editie van a.s. donderdag.
We zijn van plan om zaterdag rond 11:00 te vertrekken.
We schrijven binnenkort weer wat meer en in meer detail, nu ging het even om een update om niet achterop te raken in het bijhouden van het blog!

2 opmerkingen:

  1. Nog 2 nachtjes slapen en dan gaat jullie grote avontuur beginnen. Wij vonden het erg gezellig afgelopen zaterdag. Bedankt daarvoor. Weten jullie al welke kant jullie zaterdag opvaren? Den-oever, Kornwerd of toch via Amsterdam naar Ijmuiden? Nog even een chineesje pakken op de zeedijk zaterdag? :p Groetjes maroesjka en wim

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het wordt eerst richting Amsterdam, alleen even zien of we zaterdag al voorbij Schellingwoude kunnen komen, varen in Hindeloopen om 11.00 uur af, dus zal er wat om hangen. Redden we het tot in de stad dan nemen we contact op. Friesche Zeelui horen toch even over de Zeedijk te passagieren :)

      Verwijderen