dinsdag 21 juni 2016

Toerist in eigen land

in de nacht van 19-20 juni varen we in een konvooi van zo'n zes zeilschepen door Amsterdam. Het is volle maan en we zitten gezellig met z'n vijven in de kuip. De doorvaart gaat vlotjes en om 03:30 liggen we voor de Schipholbrug. Die draait pas om 5:00 dus de kindertjes gaan naar bed en wij slapen ook anderhalf uur. 05:00 Stipt draait de brug, waarna ook Anneke gaat slapen en Robert doorvaart. Het begint trouwens om 5 uur ook te regenen, het begin van een zeldzaam lange regendag....
Om 8:30 is iedereen behalve Meike wakker en varen we de hele dag door richting Rotterdam en verder. We komen door de beruchte brug van Alphen aan de Rijn, die vorig jaar van z'n ponton viel. Toevallig wordt ie vandaag feestelijk geopend!
Om en om varen Robert en Anneke. De kinderen kijken film, Wii-en, knutselen, ipad-en en we bakken 's middags koekjes. Alweer een geslaagd ovenexperiment. Wat helpt is dat we nu een oventhermometer hebben waardoor we beter kunnen uitkienen wanneer en hoe lang het in de oven moet.

We varen de Hollandse IJssel af en bedenken dan dat we naar Willemstad willen. Daar komen we uiteindelijk om 19:00 aan. En een paar honderd meter voor de haveningang klaart het zowaar op!!
In Willemstad bakt Robert pannekoeken en daarna storten we allemaal in slaap.

21 juni
Om 9:30 worden we uitgerust wakker. We maken een wandeling door Willemstad en bespreken wat we de komende dagen gaan doen. We varen vanmiddag richting Veerse Meer en morgen door naar Vlissingen. Met de windverwachting van de komende dagen is dat een gunstige uitvalsbasis voor de oversteek naar Engeland. In Vlissingen stappen heit en mem dan ook op.


Terug op de boot heeft Robert een technisch klusje. De solenoid van de ankerlier had ingebrande contacten waardoor het laten zakken van het anker niet meer automatisch ging. Hier kwamen we in Durgerdam achter. Robert heeft de solenoid uitmelkaar gehaald en de contactpunten opgeschuurd. Probleem opgelost!!


5 opmerkingen:

 1. Hoi Ties, hoe is het het met je? ik hoop dat je het leuk heb op wereldreis. Heb je al een paar cadeautjes uitgepakt? groetjes Linn !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Linn, jazeker ik pak elke dag meteen 's ochtends een cadeautje uit! Ik vind ze heel leuk en mijn zussen zijn er helemaal jaloers op!

   Verwijderen
 2. Ship ahoy grutte grize, wat een enorm leuk programma is Marinetraffic. Ik had nachtdienst van 19 op 20 juni en heb jullie tocht door amsterdam en door de brug door de A9 "mee-beleefd" Daarna werd ik afgelost en mocht ik naar huis. Het viel ons op hoe snel jullie in Willemstad lagen. We zien nu dat jullie op pad zijn, de zee op. Los van Nederland :)Mooi hoor. Goede reis jullie allemaal!!!!
  Groetjes maroesjka en wim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ties,
  Wij zijn nu aan het fruit eten op school. En hebben net gekeken, waar jullie zijn. We vragen ons af, kunnen wij al met jou skypen?
  Groetjes van ons allemaal: groep 6/7 en juf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker, dat kan, leuk ! We varen morgen hopelijk naar Bembridge maar dan moet de wind wel afnemen anders liggen we nog een dag hier in Brighton. Als je de te gebruiken skype-naam doormailed aan holrobert@hotmail.com bellen we morgen (als het nog hard waait) of vrijdag.

   Verwijderen