zondag 17 januari 2016

administratief oerwoud

Gemeente, belastingdienst, SVB. Dat zijn wel de belangrijkste partners om een tijdelijk vertrek netjes mee te regelen. Het blijkt complex en al is het 1 overheid, het feit dat het verschillende organisaties zijn met eigen regels en eigen medewerkers maakt het niet gemakkelijker. Bovendien merk je dat ze niet dagelijks de vraag krijgen "hoe regelen we dit netjes?" Anneke krijgt zelfs te horen van een medewerker van 1 van deze organisaties "als ik u was zou ik me niet aan de regels houden". Quite the advice.... Vervolgens, bij een andere instantie aan het loket zegt de eerste medewerker dat iets "geen probleem" is. Anneke even blij maar toch gevraagd of ze dit wilde checken want we willen niet voor verrassingen komen te staan. ...Blijkt een andere collega aan te geven dat het helemaal niet kan!! Grrrr als ze het zelf al niet weten!! En op de vraag of ze vooraf schriftelijk hun toestemming willen geven is het antwoord "nee".
Dusssss..... Daar sta je dan met je goeie gedrag.
Maar de aanhouder wint en eerlijkheid duurt het langst dus een aantal brieven en e-mails zijn opgesteld. Antwoorden daarop bewaren we goed en we hopen daarmee zonodig bij terugkomst aan te kunnen tonen dat we alles vooraf overlegd hebben en netjes geregeld, met een "informed consent" van de instanties.

Wat lekker concreet en snel geregeld was, vorige week, is een viool voor Meike. Deze wordt door Cornelis Smit (www.violin-smit.nl) geschikt gemaakt voor de tropen. De klankkast van de viool is namelijk gelijmd met beenderlijm en onder warme, vochtige omstandigheden wil zo'n viool nog wel eens uit elkaar vallen..... Om dit te voorkomen wordt de klankkast op een aantal plekken verstevigd met een extra verbinding. Ook wordt de strijkstok aangepast zodat de haren langer uit kunnen zetten en ze ondanks dat nog steeds strak aangedraaid kunnen worden. Er komen klimaatongevoelige snaren op de viool en daar nog weer een reservesetje van. Zo is Meike verzekerd van een plezierige voortzetting van haar muziekonderwijs! Natuurlijk zijn Robert en ik geen goede muziekleraren maar Anneke's zuivere gehoor komt in dit geval goed van pas en we kunnen goed notenlezen. Meike kan aardig goed Prima Vista (=van bladmuziek, zonder dat je het stuk kent) spelen en lang leve "Allison", de muziekjuf die hele tutorials op YouTube heeft.Ook zo'n klusje: alle abonnementen en vaste donaties stopzetten. Zo leuk om de reacties te horen als ze horen waarom je opzegt! Leeuwarder krant, Donald Duck, Zeilen ;-) hebben we alvast in het vooruit opgezegd per juni 2016. De Knippie per direct, tijd om achter de naaimachine te zitten is er weinig nu de voorbereidingen in volle gang zijn. de vaste donaties aan het Rode Kruis, WNF, Unicef, KWF en Greenpeace heeft Anneke afgelopen week stopgezet. Dat voelt wel dubbel hoor! Vanwege ons eigen luxebelang deze goede doelen tijdelijk niet steunen..... Maargoed, we willen een zo eenvoudig mogelijke post- en financiële administratie gedurende onze reis. En dit ruimt zowel qua post als qua uitgaven wel op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten