zondag 3 januari 2016

So far, so good

Robert z'n vakantie zit er op. Naast de technische handelingen die al eerder beschreven zijn, heeft hij in de laatste week ook de kast in de natte cel (alias "bijkeuken") af kunnen maken. Hij wil het hout nog in de olie zetten en Anneke gaat nog 16 deksels halen voor de bakken die er in gestapeld worden.

De bakken staan geklemd in het kastframe: in totaal passen er 4 grote, 4 middelgrote en 8 kleine in. Op deze manier kunnen we de 'bijkeuken'  beter (en vooral zee-vaster) gebruiken als opslagruimte.


Kleine tegenslag vorige week, toen onze gezinsauto er de brui aan gaf terwijl Robert 'm probeerde te repareren. We hadden gehoopt dat 'ie de APK van januari zou doorstaan en ons t/m juni nog zou brengen waar we wilden gaan maar helaas.... . Voorlopig hebben we vanwege ons beider banen nog 2 auto's nodig dus snel een práchtige zoveelstehands Mazda Premacy gekocht.

Grote meevaller dat onze drie kittens spontaan een verblijfadres hebben gevonden voor de periode van de reis!! Snoesje en Fireball gaan uit logeren in Brabant, bij het gezin van Robert z'n zus. De broer van Anneke vangt Tijgertje (de lichtst gekleurde kitten) op binnen hun gezin.

De komende week werken we beide en gaan de kinderen weer naar school. Na deze week heeft Anneke twee weken vrij, voor klussen als: gesprek met de huisarts over boord-EHBO/medicatie uitrusting, boot leeghalen, huis en tuin opruimen (vooral veel weggooien!!!), verdiepen in vismateriaal en -methodes, gesprek op het gemeentehuis over uitschrijf-constructies (Hallo, wij zijn een gezin met drie kinderen en we willen ons uitschrijven om een jaar te gaan zwerven....😁😁). Daarnaast vraagt haar taak als ceremoniemeester op de bruiloft van haar zusje Ietje op 29 april ook de nodige zorg en aandacht!

1 opmerking: