donderdag 21 januari 2016

"Huiswerk"

De kinderen zitten middenin de toetsperiode, Anneke heeft twee weken vrij. Vakantiedagen sparen is niet echt nodig als je eind april anderhalf jaar vrij hebt ;-)
Tijd om thuis op te ruimen. En dan bedoelen we het soort opruimen dat je doet als je gaat verhuizen. Heerlijk rigoureus, we zouden vaker zo'n stok achter de deur moeten  hebben! Als ons huis verhuurd wordt, is het de bedoeling dat we onze privéspullen in de grote slaapkamer boven de garage opslaan, achter slot. Nou heeft die slaapkamer ook nog een zolder dus op zich moet het allemaal wel passen, we weten alleen nog niet in hoeverre we meubels kunnen laten staan voor een huurder. Dus voor de zekerheid maar flink opruimen, dan hoeft er ook niet veel weggestouwd te worden. 
Mocht iemand trouwens geïnteresseerd zijn om een jaar in Beetsterzwaag te wonen, kijk eens op www.huurzo.nl en zegt het voort! De gelukkige mag dan ook een jaar op onze 15-jarige kat Smokje passen.
  


Verplicht rustig aan doen als een buikvirus plotseling ongevraagd het huis binnendringt. Anneke is als eerste de klos, daarna Amarins. Hopelijk blijft het daarbij maar iets zegt ons dat er meer gezinsleden aan de beurt zullen komen. En ja hoor, een dag later is ook Meike aan de beurt. Het doet je even denken aan hoe het zal zijn als je op reis ziek wordt. Diezelfde gedachte kwam voorbij toen Robert afgelopen weekend tijdens het vervangen van de accu van de Mazda (jaja... er kleefde in ieder geval 1 gebrek aan...) zijn duim ontvelde. Zijn eerste conclusie was "dit moet ik op de boot zo niet doen, ik moet handschoenen gaan dragen tijdens het klussen".

Robert is al een tijdje bezig de batterij van de Epirb ergens te laten vervangen en te laten testen, dit blijkt grappig genoeg na een lange zoektocht te kunnen bij een bedrijf in Enkhuizen waar we toch al heen moesten vanwege een lekstroomscheider voor de SSB. 
Wat helaas niet zo wil vlotten, is het proces van de nieuwe roerlagers. De oude hebben we in december opgestuurd om na te laten maken maar we krijgen al weken desgevraagd het bericht dat het "volgende week echt af is". Yeah right. 
Nieuwe lagers voor het stuurwiel zijn onlangs in een plaatselijke autogarage gedraaid, handig want zo kon Robert er bij het passen gewoon bij zijn. 
Het kriebelt om weer op de boot aan de slag te gaan, dat moet komend weekend wel lukken. Al was het alleen maar om de AIS even aan te kunnen zetten zodat er weer een meer recente melding op marinetraffic.com komt te staan!Geen opmerkingen:

Een reactie posten