dinsdag 12 april 2016

Stug door blijven bloggen

Stug doorwerken

Bijna vergeten een wekelijkse update te plaatsen.
We weten ook wel hoe dat komt, we zijn onbewust behoorlijk gefocust op efficiëntie. Vrij uurtje? Wat kan ik doen.... Iets regelen, iets op marktplaats zetten, een bestelling doen, iets ophalen, afmaken, klus doen aan boot of huis.... En ondertussen draait het gezinsleven natuurlijk gewoon door. School, sport, muziek, afspraakjes, visites, alle gaat tussen de bedrijven door.

Werk

Anneke werkt nog 2,5 week. Ook op het werk ligt de nadruk op efficiënt tijdsgebruik en inhoudelijk goede zorg en overdracht blijven bieden tot het laatste moment. En her en der al afscheid nemen van collega's en patiënten. Vandaag laatste intervisie met het vaste intervisiegroepje, leuke kaart en heerlijke reep chocola gekregen! Donderdag nog een belangrijke beleidsvergadering waarin eea gepresenteerd moet worden maar die powerpoints zaten gelukkig snel in elkaar. Elke werkdag met een volle tas boeken naar huis, zo is de boekenkast op de werkkamer leeg op 28 april. Ondertussen nog iets bedenken ter afscheid van de afdeling. Gelukkig werkt de opvolger al samen met Anneke, dat belooft een soepele overdracht en geeft veel vertrouwen wederzijds.

Trouwerij

De trouwerij van Ietje nadert, het eerste vrijgezellenfeest is inmiddels achter de rug. Robert bij een voetbalwedstrijd... maken we dat ook nog eens mee!
Komende zaterdag gaat Anneke met de naaimachine naar Stiens, jurk passen met Ietje. Gezien de groeiende buik houden we de vingers gekruist dat eea vermaakt kan worden...
Huis

Onze komende huurders zijn langsgeweest, we weten nu wat we aan meubels kunnen laten staan dus ook wat verkocht of opgeslagen moet worden. Houd marktplaats in de gaten!!
9 Mei komt de stucer/spaccer langs voor onze slaapkamer, dat schijnt in 1 dag te kunnen. Lekker vooruitzicht.
We zijn momenteel de garage aan het opruimen en daar hoorde weer een ritje met een volle auto naar de stort bij.Boot

Robert maakt grote vorderingen op de boot en heit helpt mee waar mogelijk. Zo staat ie inmiddels helemaal in de antifouling! Filter tussen de tanks en de kraan is geïnstalleerd en de omvormer ook. Die laatste is ook al getest, doet het prima. Nieuwe anodes zijn gekocht. Tegenvallertje was dat de roerhydrauliek blijkt te lekken, daar moeten nieuwe O en X ringen voor besteld worden. Geluk bij een ongeluk is dat dit een bekend OvniProbleem is en dat deze ringetjes via het Ovni-forum besteld kunnen worden.


4 opmerkingen:

 1. Klinkt hiel produktyf allegear! Spannend! Echt ôftelle no. Hjir ek trouwens, noch 4,5 oant myn eigen ferlof. Ik bliuw allinnich wat tichter by hûs. ;-) Al wat mear bekend oer jim ôfskied? Groetsjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe het gewoon in het Nederlands :) . Wat een voorbereidingen allemaal, veel werk (meer dan je van tevoren denkt lijkt mij). Maar wat een goed vooruitzicht, maar ook ff wennen denk ik als je echt een jaar er tussenuit gaat en de alledaagse "stress" achter je laat. Succes met de laatste "loodjes". groetjes Dirk en Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Anneke, wat leuk om hier over jullie plannen te lezen! Wat een mooi en avontuurlijk gezin. En zo mooi Anneke zoals ik je (nog) ken! Geniet van jullie avontuur. Veel lieve groetjes Ingrid (uit Zwaagwesteinde, maar nu uit Den Haag)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Anneke, wat leuk om hier over jullie plannen te lezen! Wat een mooi en avontuurlijk gezin. En zo mooi Anneke zoals ik je (nog) ken! Geniet van jullie avontuur. Veel lieve groetjes Ingrid (uit Zwaagwesteinde, maar nu uit Den Haag)

  BeantwoordenVerwijderen