zondag 24 april 2016

Hij drijft!

Deze week was een belangrijke week. Er is flink aan de mast gewerkt, extra blokken aan de masttop bevestigd en reservelijntjes er doorheen gescheerd. Ook een lijntje om straks de antenne aan vast te maken. Robert heeft met veel moeite de voorstag een beetje kunnen inspecteren, het zag er gelukkig goed uit.
Donderdag is de bmw verkocht, een klein beetje een moeilijk moment....
Vrijdagochtend was het dan zover: de Grutte Grize ging tewater. En hij dreef!! Puntje van aandacht was nog even een lekkende afsluiter maar na het bevestigen van een rubberen ring was de boot waterdicht. Toen een stukje varen naar de steiger. Motor liep lekker stil en constant, de nieuwe motorbedieningshendel doet het goed, de ratel tussen de vrij en de werkstand is eruit en het stuurwiel heeft met al die nieuwe lagers ook geen "klonk" meer.
De mast ging er op en de boel staat weer recht en strak aangedraaid.

En vervolgens werd er de hele vrijdag flink gepoetst aan de boot. Reuzebedankt voor het meehelpen, heit!!!!
's Avonds brachten we de kids naar heit en mem omdat wij een weekend training gingen geven. Anneke als zeilangstbehandelaar alleen op de zaterdag erbij aanwezig, Robert als zeiltrainer het hele weekend. Zo vatten we het idee om vrijdagavond lekker op de boot te gaan slapen. Snel wat kussens en dekbed en brood van thuis gehaald en heeeeeerlijk geslapen op de boot. Mooi momentje om de SSBradio even uit te proberen, met provisorische antenne. Doet het prima! De nieuwe windklok doet het nog niet goed, dat wordt nog puzzelen de komende tijd waar 't 'm in zit. 

Zaterdag de hele dag rond Den Oever gevaren, stukje wad en IJsselmeer. Flink wind, lage  temperatuur en af en toe een bui. Ideaal zeilangstbehandelweer ;-)
Zaterdagavond concert van Meike, Ties en Amarins met de Cool Classic Concert Tour van het Frysk Jeugdorkest. Ze hebben een topdag gehad en wij genoten van de uitvoering. Hondsmoe in bed gerold en Robert er zondag weer vroeg uit voor de zeiltraining. De kids en ik een rustig dagje gehad, wat opgeruimd in huis en weer eea op Marktplaats gezet en alweer verkocht. 

Ik begin aan mijn laatste werkweek, deze week. Raar, ik kan niet anders zeggen. M'n opvolger en ik doen alle individuele patiëntsessies samen deze week, zodat er een warme overdracht bestaat. Het grote loslaten en afscheid nemen is begonnen.

De kids hebben hun laatste paardrijles er op zitten, er was speciaal een lange les met allemaal leuke spelletjes georganiseerd en de kids kregen een mooie map met tekeningen en wensen van de lesgenootjes. 

Morgen past onze oppas Froukje voor 't laatst op..... 

Woensdagavond gaan Robert en de kids naar de boot, om donderdag naar Terhorne te varen waar Ietje vrijdag trouwt. Ik kom donderdag na m'n laatste werkdag met de auto naar Terhorne. Ik geloof dat we op een laatste vermaaksessie van de trouwjurk na wel klaar zijn voor de Grote Dag.Geen opmerkingen:

Een reactie posten