maandag 18 april 2016

What must, be must

Prikjes

Tot groot verdriet van Amarins was het afgelopen woensdag tijd voor de eerste reeks inentingen. Robert 0, de kinderen 2 en Anneke 3. Over een week of 4 gaan de kinderen nog voor een hepatitisB-herhaling en krijgt Amarins alvast haar 9-jaarsprik.
Maargoed, wij naar de huisarts. Een alleraardigste assistente, een stoere zoon, op-de-valreep-toch-nog-nerveuze oudste dochter en een jongste dochter die zo ongeveer in de houdgreep moest omdat ze anders ofwel zou wegrennen ofwel zodanig spartelen dat uitschieten of misprikken een risico was. Geen pretje, voor alle partijen. Ik weet niet wat de mensen in de wachtkamer gedacht moeten hebben maar ik ben blij dat we er op een rustig tijdstip waren. Enfin, prikken erin en de stress zakte bij Amarins daarna snel weg. Toen kwam de assistente met de rake vraag of de knuffel (Izzy) ook meeging op reis en dat 'ie dan natuurlijk ook tegen gele koorts ingeënt moest worden. Door niemand minder dan Amarins zelf!! She made her day!! Ik verwacht dat Amarins over 4 weken vooral Izzy moed gaat inspreken voor de prikken en dat ze zelf huppelend naar de prikruimte gaat.

Bootontwikkelingen

Hydrauliekcilinder van het roer is gerepareerd dmv het vervangen van ringen. Viel reuze mee gelukkig en hij lekt al een week niet meer dus het gewenste resultaat lijkt gehaald. De kabels van het modem naar de zender en de antennekabel van de zender naar de tuner heeft Robert gemaakt en geïnstalleerd, hij heeft inmiddels met een geïmproviseerde antenne (want: echte moet straks de mast in) BBC Worldservice en allerlei exotische kortegolfstations ontvangen. De spreadertips voor de zalingen zijn voorgeboord, we hebben conserveringspoeder voor de watermaker binnen, een dieselfilter om bacteriologische verontreiniging te filteren (zie foto), de tules voor het drinkwaterfilter zijn er, de boot is verder leegehaald en we zijn langzaam begonnen met spullen van thuis naar de boot brengen.
Huisontwikkelingen

De garage is van overbodige spullen ontdaan, Marktplaats blijkt een prima platform voor antieke brommers, vriezers, epoxy, zwemvesten, valstoppers. Ook via het zeilersforum is eea verkocht. Vandaag kwam iemand naar de BMW kijken, hij was enthousiast en we hopen meer van hem te horen. 
Anneke pakt nog dozen in waar ze tijd kan vinden, zo zijn winterkleren in dozen gedaan en zijn de ruimtes achter de schuifkasten van de kinderkamers opgeruimd. 

De niet-verrassende babyshower voor Ietje

Afgelopen zaterdag was het zo ver, de babyshower alias vrijgezellenfeest voor Ietje. Het was reuze gezellig maar ze had al met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid geraden dat het zaterdag moest zijn. We hebben het reuze gezellig gehad! Aan het eind vd dag nog snel even de trouwjurk gepast, hij past nog net. Voor de zekerheid een tornmesje mee naar de trouwlocatie zodat de voering zonodig losgetornd kan worden voor adem- en bewegingsruimte. Ook kwamen we er achter dat de trouwjurk van schoonzusje Sabine inmiddels aardig past, Anneke heeft de voering ervan kleiner gemaakt zodat ie beter past en m in de was gedaan waardoor ie weer helemaal wit en fris is. Die gaat mee als reserve, wanneer nog meer bewegingsruimte nodig of gewenst is. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten