zondag 15 mei 2016

Aftellen!!!

We hebben niet stilgezeten, de afgelopen week. Ondanks het mooie weer zijn we vooral binnenshuis bezig geweest met opruimen, inpakken, weggooien, schilderen, schoonmaken, verkopen en administratie regelen (meterstanden, verzekeringen, servicecontract CVketel e.d., overdrachtsdocument voor de huurders opstellen).
En zo hadden we ook onze slaapkamer leeggehaald en afgeplakt zodat de stucer/spaccer er aan de slag kon. Maar hij mailde een dag van tevoren dat het hem in zijn rug geschoten was!!! De tijdelijke onderlinge logeerpartij van de kinderen vanwege het gemis van de ouderslaapkamer is dus verlengd totdat de stucer/spaccer geweest is. Morgen horen we van hem of/wanneer hij aan de slag kan. We duimen dat 't goed met hem gaat en hij deze week komt.....
Ik ben aan het naaien geslagen en heb een oude lazybag die we nog op zolder vonden, omgetoverd tot een mooie bijboothoes. Zo is de bijboot beschermd tegen UV tijdens de reis.

We hebben een bank en een tafel verkocht, de woonkamer is er flink leger op geworden. Wat nu nog op marktplaats staat verkopen we hopelijk deze week nog en anders gaat het a.s. vrijdag mee voor de veiling/verkoop die de kerk in het dorp volgende week houdt.

School is ook geregeld voor volgend jaar, de lespakketten zijn bij de Wereldschool besteld en met de directeur van de huidige school hebben we de nodige afspraken kunnen maken over overdracht, rapporten, aanmelding bij terugkomst en dergelijke. 

Een verlaat verjaardagsfeestje van Amarins moest nog gehouden worden, we zijn met een club meiden naar het zwembad in Joure gegaan. Groot succes en Amarins heeft leuke cadeautjes gekregen die ze heel goed mee kan nemen naar de boot!

Meike had mazzel en mocht mee met haar vriendinnetje naar Schiermonnikoog om daar de pinksterdagen door te brengen. Ze geniet daar volop terwijl wij op zondag onze Snoesje en Fireball naar Brabant brengen. Vooral voor Ties een verdrietige aangelegenheid maar ze ze hebben daar een fantastisch oppasadres!!!! Eind vd dag hebben we gezellig met z'n allen bij opa&oma asperges gegeten. Smaakte goed!

Op de boot zitten we met een vervelend probleem met het toilet, wat ons er toe gebracht heeft om een nieuwe aan te schaffen. Dat lost niet het hele probleem op, waarschijnlijk moet de boot nog even uit het water om de afsluiter te checken en zonodig te vervangen. Onvoorzien maar dit zijn klussen die je liever niet onderweg hebt, dan maar vooraf! Robert gaat er morgen mee aan de slag, installeert dan het nieuwe toilet en misschien is dat afdoende. Zo niet, dan maken we een afspraak voor de botenlift.
We hebben nieuwe brandblussers besteld, een bootpaspoort gemaakt........

Ach en zo werken we ons nuttig door de tijd en bedenken we ondertussen wat we de komende twee weken nog moeten doen voordat we naar de boot kunnen verhuizen. We gaan de komende week het huis zo leeg maken dat we alleen dat overhouden wat we naar de boot brengen of wat we thuis nog nodig hebben en op 't laatste moment nog in een doos op zolder gaan zetten. De kinderen hebben t/m woensdag vrij van school dus heel efficient doorwerken met z'n beiden is lastig maar de planning lijkt vooralsnog geen problemen op te leveren. Komende vrijdag tekenen we samen met de huurders het huurcontract. Ook een belangrijk moment!
 


2 opmerkingen:

  1. Goed bezig hoor! Succes met het toilet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is gelukt ! Robert heeft de afsluiter losgehaald en de verstopping verwijderd terwijl de boot in het water ligt. 1 keer korstondig een flinke fontein in de boot, ach zo moet het straks onderweg ook :)

    BeantwoordenVerwijderen