maandag 23 mei 2016

inpakken!

...........bijna vergeten de wekelijkse update te schrijven. Kenmerkend voor hoe gefocust we zijn op wat er allemaal nog moet gebeuren voor we naar de boot kunnen verhuizen. Dan vergeet je wel eens wat ;-)

Eerst even een vervolg op de verhuizing van Fireball en Snoesje: de eerste dagen na het wegbrengen van de poezen hebben de kinderen gefacetimed met ze en gezien en gehoord dat het heel goed met ze gaat in Brabant! Ze worden ernstig verwend qua aandacht, dus de hechting zal daar wel goed verlopen! Fireball is vanmorgen ongewenst ontsnapt uit huis maar kon gelukkig snel weer gevonden worden.

Tijgertje, de kater van Meike, brengen we a.s. dinsdag naar Sneek, naar de broer van Anneke en z'n gezin.
En Smokje, onze oude poes, blijft lekker in het vertrouwde huis. De huurders zullen uitstekend voor haar gaan zorgen!

Qua boot: het probleem met het toilet is opgelost en heeft ons onbedoeld maar wel mooi meegenomen een nieuw boordtoilet opgeleverd. En het enige wat we nog qua inventaris voor de reis op ons wensenlijstje hadden staan is ook gevonden: een windgenerator. Het is een Rutland 913 geworden, een ouder type maar ongebruikt en nieuw in doos. Samen met de zonnepanelen moet dit ons absoluut voldoende energie opleveren om onze digitale hulpmiddelen en hobby's uit te kunnen oefenen! Wat dit laatste betreft: we hebben inmiddels ook een LED-tv met dvd-speler aangeschaft. Daar kan ook de Wii op aangesloten worden en voor de gelegenheid hebben we Just Dance 2015 aangeschaft ;-) Erg leuk spel, kan met z'n 4-en gespeeld worden en levert mooi wat beweging op voor tijdens de langere tochten.
De sailmail doet het, Robert is er in geslaagd om met de HF-installatie via Siberie (!!!!!!) een e-mail te sturen. En dat terwijl de boot nog tussen de bedrijfsgebouwen ligt in Drachten.


En verder klussen we lekker verder in huis, afgelopen week. Onze slaapkamer is helemaal gestuct en gespact, de stucadoor was gelukkig op tijd hersteld. Wel moest daarna een vensterbank vervangen worden, de oude was al wat stuk maar nadat de spacslang van de stucadoor er een tijdlang langs geschuurd was, helemaal! Anneke ontdekt een heel nieuw bouwvakkerstalent bij zichzelf. Na wat wit schilderen is de slaapkamer nu helemaal klaar! Een knap eindresultaat waar vooral onze huurders erg van zullen genieten ;-)
 


De kinderen krijgen nu ook de smaak te pakken. Of  hun bedden alvast uit elkaar mogen. Met vereende krachten slaagt deze klus in no-time.

't Is een beetje kamperen, vanaf dan. De voorkamer is helemaal leeg, Robert en Anneke rijden op woensdag nog een keer naar de stort met een helemaal afgeladen achterbak, er worden steeds meer spullen in verhuisdozen op zolder neergezet en de oud-papierkliko zit alweer helemaal vol voor de volgende lichting.

Op zaterdag brengen de nieuwe huurders alvast veel van hun inventaris, dus is het huis meteen weer vol. Meteen voelt het niet meer passend om nog langer hier te blijven wonen en vormt zich het plan om komende woensdag naar de boot te verhuizen. Moet allemaal wel lukken zoals 't nu gaat. Op diezelfde zaterdag heeft Anneke haar eerste dag van de EHBO cursus. Zeer leerzaam en een gezellig clubje leerlingen. Volgende week zaterdag dag 2.
Robert neemt tussen de klussen door de tijd om muziek van cd's op de computer te zetten, levert een mooie ruimtebesparing op op de boot.
Het cadeau voor de klassen van de kinderen (we verklappen nu nog niks) wordt ook bezorgd, dit gaan we op de laatste schooldag van de kinderen aan de klassen overhandigen.


2 opmerkingen:

  1. Lekker druk hoor zo vlak voor vertrek. Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen straks met de Rutland qua opbrengst en geluid, we kijken zelf af en toe ook naar deze betaalbare energieleverancier. Succes met de laatste loodjes!

    BeantwoordenVerwijderen