donderdag 5 mei 2016

drukke tijden ;-)


Goh, 't is inmiddels 5 mei en in de tussentijd is er veel gebeurd.


Ties vaart de eerste meters uit de box in Drachten
Koningsdag in Beetsterzwaag was een succes met mooie versierde wagens en kleumende maar prachtige kindertjes, Anneke heeft haar laatste werkdag beleefd op 28 april, Ietje is getrouwd op 29 april dus lagen we voor de gelegenheid met de boot in Terhorne en aansluitend hebben we met het gezin een paar dagen heerlijk gevaren rond het IJsselmeer/Markermeer. Nu thuis om de komende dagen wat klussen te doen. Opruimen, eindelijk kunnen de winterkleren definitief in dozen.... Maandag komt de stucadoor/spaccer voor onze slaapkamer dus die moet grotendeels leeg en afgedekt worden. We liggen nog steeds op schema om rond 18 juni te kunnen vertrekken.


Amarins in het PM kanaal

chique voor de trouwerij    
alle bruidskinderen en het echtpaar
chillende kindertjes in Enkhuizen

Meike stoer zeilend over t IJsselmeer
Enkhuizen in zicht
in Volendam

Volendam ;-)


De boot zeilt heerlijk, de nieuwe genua doet 't prima! De bimini hebben we ook gemonteerd, ziet er goed uit. Moet nog wel even goed doorgestikt worden dus Rolf de Jong uit Grouw die onze buiskap en huiken ook tot in de puntjes verzorgd en verstevigd heeft krijgt er nog even een klusje bij. De buiskap heeft een middengedeelte dat nu opengeritst kan worden zodat in warmere gebieden de wind lekker door de kuip kan waaien.
De zonnepanelen houden de accu's prachtig vol.
De nieuwe genua staat er strak op en zeilt mooi.
De nieuwe plotter en stuurautomaat communiceren prima met elkaar, lui zeilen hoor!
Het water uit de tanks is heel goed te drinken, erg fijn.

De planning is dat de boot tot ongeveer 9 juni in Drachten ligt. Vanaf 25 mei wonen we al aan boord, ivm verhuur van het huis. We varen rond 9 juni naar Hindeloopen, houden 11 juni daar een feestje ter afscheid van familie en vrienden en vertrekken de 18e.

Maar eerste de komende weken hard aan het werk om de streefdata te halen en met een gerust hart te kunnen vertrekken!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten