zondag 31 januari 2016

Zeilen op de Middellandse Zee

Eind deze week kan er sinds maanden weer even gezeild worden! We zijn gevraagd om in Zuid-Spanje een zeilangstbehandeling te geven. Dit doen we vaker en ook al eens eerder in Spanje, het is voor ons elke keer een fantastische training met groots effect. Voor ons aangenaam dat we er samen een paar dagen tussenuit zijn en wat zonlicht en warmte kunnen bijtanken.

Aftellen

We merken dat we aan het aftellen zijn. Het eerste punt waar we naar kijken is dat Robert over zeven weken stopt met werken. Betaald werken dan hè,.... vanaf dan zal hij aan de boot en thuis verder werken aan de nodige voorbereidingen voor vertrek. Het tweede punt zal vijf weken later liggen, als Anneke ook stopt. En een dag later trouwt Ietje dus daar tellen we dan ook gelijk naartoe. Dan begin mei een ruime week varen met z'n vijven. De kinderen hebben dan meivakantie en we nemen die gelegenheid om er Zeilenderwijs 😉 achter te komen of alles aan boord werkt, handig ingedeeld is en wat nog ontbreekt voor vertrek. 

Budgetteren

Excel is our friend deze week. In augustus maakten we het plan om een jaar te gaan zeilen, op basis van een globale berekening van spaargeld, inkomsten en uitgaven. Daarbij keken we zo goed mogelijk in de glazen bol. Nu zijn we een heel aantal maanden (en uitgaven!!) verder, dus goed om eens te kijken of we nog staan waar we willen, qua financiën.
Dat blijkt gelukkig het geval. Belangrijk, want met het dichterbij komende vertrek komt ook het verlies aan salarisinkomsten dichterbij.

Roerlager 

The story continues, het roerlager zou vorige week ècht komen, er was iets met levering of rekening of wat dan ook niet goed gegaan tussen het bedrijf in Nederland en de werf in Frankrijk. Sindsdien weer radiostilte. Robert hakt de knoop door. Hij gaat het roerlager zelf bij de werf in Frankrijk bestellen. We brengen de opdrachtnemer wel even op de hoogte, gelukkig hadden we niks vooraf betaald voor deze opdracht. Het blijft ons verbazen, hoezeer soms het ene bedrijf perfecte service, communicatie en after-sales biedt en het andere bedrijf verzaakt in zowat alles. Gelukkig treffen we meestal bedrijven van het eerste soort! 1 opmerking:

  1. Fijn dat we weer op de hoogte zijn.
    Nog fijner dat alles blijkbaar loopt zoals het hoort!

    BeantwoordenVerwijderen